Hyggeligt hjem i skoven
Bolig tips

Fire måder at skabe et hyggeligt hjem på

Er du en af de mange, som drømmer om at blive dygtig til at indrette sit hjem, så er du nok også på udkig efter en masse inspiration. For nogle er det vigtigt, at hjemmet er indrettet funktionelt, mens andre går efter at skabe hygge. I de fleste tilfælde er det bedste resultat nok det, som kombinerer netop de to ting, hvilket denne artikel vil kigge nærmere på.

For indretning er, som mange allerede ved, en videnskab i sig selv, som kræver masser af viden og tid til at sætte sig ind i tingene. Det kan dog sagtens lade sig gøre at indrette hyggeligt og funktionelt på samme tid, og selvom vi i denne artikel fokuserer på hyggen, så strider ingen af tingene imod, at det kan fungere ganske praktisk også. Når man tænker på praktikken, handler det ofte om, hvordan man skaber nok plads. Kan man det, er der ikke så mange grænser for, hvad man kan gøre for at lave tingene pæne og hyggelige. Derfor er plads som ofte et nøgleord lige fra begyndelsen.

Biopejs  

Den måske allerstørste hyggespreder, som findes, er en biopejs. Det kan være gulvpejse og fritstående pejse, som har nogle enorme fordele. De er nemme at tilgå, og de skaber en rigtig autentisk atmosfære i mange hjem. Selvfølgelig skal man ikke bare få en biopejs uden at have gjort sig nogle overvejelser, men der er ingen tvivl om, at det passer godt ind hos rigtig mange.

Går man meget op i at samle familien efter en lang dag, er pejsen ofte det perfekte samlingspunkt i stuen. Det gælder faktisk, uanset om den er fritstående eller en almindelig gulv biopejs. Her falder man lidt ekstra til ro, uanset om man sidder og snakker, ser tv eller slet ikke laver andet end bare at nyde lyden fra flammerne og mærke varmen.

Kroge  

Mange indretter også med det udgangspunkt, at der skal være plads til nogle hyggelige kroge. Det giver nemlig mulighed for at trække sig lidt tilbage og flade ud. Sådanne områder kan egentlig skabes i mange dele af hjemmet, men mange prioriterer dem selvfølgelig i stuen. Man kan dog også overveje at lave hyggekroge omkring køkkenet, hvis man gerne vil kunne trække sig lidt tilbage, mens man stadig holder øje med børnene lige i nærheden.

Disse områder kan med fordel indrettes sådan, at der er plads til at lave lidt af hvert. Måske vil man gerne kunne arbejde her, men andre gange er det måske vigtigt, at man bare kan flade helt ud og lukke øjnene lidt.

Personlighed og nærvær  

Når man indretter, handler det tit om at skabe noget personlighed og tilstedeværelse. Hvis det hele bare bliver for almindeligt og ligner alt andet, så føler man måske næsten ikke, at det er et hjem. Derfor er det vigtigt, at man tænker i nogle baner, hvor ens egen stil kommer til udtryk. Det behøver langt fra betyde, at man skal skille sig voldsomt ud og lave noget drastisk. Det handler derimod om, at man måske med nogle små ændringer og detaljer får skabt et personligt hjem.

Det giver noget nærvær til en selv, men også når der kommer gæster på besøg. De vil kunne mærke, at stilen passer til familiens temperament og stil.

Gør køkkenet til det vigtigste rum  

Rigtig mange tænker, at køkkenet ikke kræver den store indretning, men det er måske den allerstørste fejl, man kan begå i denne sammenhæng. Køkkenet er på mange måder det absolut vigtigste rum i et hjem, og det er afgjort noget, man altid bør have med i overvejelserne, når man indretter. Der er en masse krav til køkkenet, som skal overholdes, hvis det skal fungere, og det betyder ofte, at mange eksempelvis ønsker sig et køkkenalrum, hvor pladsen virker større, og hvor mulighederne bliver en del flere.

Med et køkkenalrum kan man undgå at føle sig klemt inde, og man kan eksempelvis også opholde sig en del flere i rummet på samme tid. Her kan man eksempelvis fokusere på at skabe masser af bordplads, så alle de flytbare ting er placeret på andre overflader. Jo mere bordplads man har at arbejde på, jo mindre presset vil det blive, når der er mange mennesker i køkkenet.