Krypto
Diverse tips

Køb kryptovaluta på en kryptovalutabørs

Vil du også være med i det spændende univers, hvor du kan investere og handle med kryptovaluta? Så er det en rigtig god idé at sætte dig ind i nogle af de mest nødvendige begreber, der bruges.

Da fænomenet med digitale valutaer er relativ nyt, så har der manglet nogle ord til at beskrive de enkelte elementer derfra. Derfor er det på en måde som at lære et helt nyt sprog.

De vigtigste begreber

Som et minimum bør du kende nogle af disse begreber:

  • Kryptovaluta
  • Kryptovalutabørs
  • Wallet

Med disse tre begreber på plads har du et godt lille fundament at bygge videre på.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta betegner en virtuel møntfod. Det er altså en digital valuta, som kun findes online. Der er ikke knyttet nogen bank til, og der findes ingen sedler eller mønter.

Kryptovalutaer bliver primært brugt til at investere i, men det er også muligt at bruge dem som betalingsmiddel i enkelte butikker. Det kan både være webshops og fysiske butikker.

Da denne form for valutaer er fuldstændigt uafhængige af alt, så er kursen på dem heller ikke bundet op på hverken en produkt, en organisation, en stat eller en gruppe personer. Derfor er det ekstra svært at forudsige, hvordan kurserne kommer til at bevæge sig. Det eneste, der har indflydelse på kurserne er udbud og efterspørgsel.

Hvad er en kryptovalutabørs?

En kryptovalutabørs eller bare en kryptobørs er det virtuelle sted, hvor du kan handle med de virtuelle valutaer. Det kan du ikke gøre andre steder, med mindre du køber nogen af en privat person.

På kryptobørsen er det muligt at købe og sælge kryptovaluta. Der findes mange børser, og der kan være forskel på dem. På nogle børser er det muligt at bruge traditionelle penge til at købe og sælge for, på andre er det kun muligt at foretage transaktioner med kryptovaluta.

Hvad er en wallet?

Da der ikke findes en bank, der er knyttet til kryptovaluta, så kan du heller ikke have en konto, som du kan sætte ind på eller hæve på. Derfor er du nødt til at have en virtuel bankkonto eller bankbog. Sådan en hedder en wallet. Efter det engelske ord for en tegnebog eller en pengepung.

Det er via denne wallet, at du kan hæve eller sætte ind eller bare opbevare dine virtuelle penge.

En wallet er så at sige en nødvendig mellemstation imellem dig og det, du vil bruge dine kryptocoins til. Du kan enten bruge den wallet, som du får tildelt, når du bliver knyttet til en kryptobørs, eller du kan oprette en wallet et andet sted.

I en wallet kan der kun være en slags kryptovaluta. Hvis du gerne vil forsøge dig med flere end en, så får du en wallet til hver.